Rend és rendetlenség IV. - Oldás és kötés

„Elváltak egymástól, mint ágtól a levél.”
Na de hogyan is válik el az ágtól a levél?

(A képzésen való részvétel előfeltétele a Rend és rendetlenség I-III. sorozat legalább két tagjának elvégzése, valamint egy ingyenes ismerkedő beszélgetésen való részvétel. Kérjük, ha érdeklődik az „Oldás és kötés” csoport iránt, előbb olvassa el az említett tréningek ismertetőit!)

Az élet: szerves folyamat; folyton halad, mozog, alakul, változik. A mag kikel, a növény szárba szökik, megerősödik, gyümölcsöt terem sok éven át, aztán végül kimerül, elöregszik, kiszárad. Az emberi élet is elhelyezkedik a végtelen időben: volt, amikor nem voltunk, és lesz, amikor nem leszünk; eközben mindig keressük a stabilitást és az állandóságot is. Ha jól akarunk lenni, együtt kell mozogni az idővel, akkor is, ha eközben mindig keressük a stabilitást és az állandóságot. Az idő hozza el a kötődéseket és oldásokat, elengedéseket. Megszületünk, fejlődünk és kinövünk az anyaölből. Kilépünk aztán a szülői házból is. A szüleinkhez fűződő kötelékünk átalakul vagy megszűnik. Új emberek lépnek az életünkbe, új kötődéseket hoznak. Némely kötelékek roppantul megerősödnek. Akár új élet is keletkezhet – új kötődés, új kötelék és új kötelesség. Eltelik húsz év, az új élet megerősödik, szárnyalni akar. Oldjuk a köteléket, szárnyára eresztjük. Új kötődései lesznek, és nekünk is lesznek új kötődéseink, kapcsolódásaink. És mindvégig ott van a kapcsolatunk saját magunkkal. Ott van az énünk legbenső magja; az én, aki reggel belenéz a tükörbe és megkérdezi: jól vagy? Jó irányba mozogsz? Jól gazdálkodsz az életeddel?

Életünk legsúlyosabb kínlódásait az hozza, ha nem tudunk együtt mozogni az oldódás-kötődés szerves ritmusával, ha nem tudunk kötődni vagy nem tudunk elengedni. Ha elvágyódunk a jelenből a múltba vagy a jövőbe; ha itt felejtődött kötelékek húznak máshová: egy helyre, egy személyhez vagy egy életszakaszba. Vagy ha a belső maggal veszítjük el a kapcsolatot – ha a saját magunkkal való kapcsolatunk sérült. Ez pedig kulcsfontosságú, mert a magunkkal való kapcsolat vidékén rejlik az oldás és kötés képességének titka.

Ha az ember jól van, akkor túlnyomórészt a jelenben él, táplálkozva a múltból, pásztázva-tervezgetve a jövőt. Ha az ember itt van, akkor be tudja fogadni az életet, amely körülveszi; tud jó hatásfokkal dolgozni, alkotni, terhet viselni, építkezni; kötelessége végeztével pedig tud feloldódni, pihenni, örülni, játszani.
Ez a tréning azoknak szól, akik szeretnék rendezni oldás és kötés viszonyait az életükben, együtt haladni az idővel és megérkezni az itt-és-mostba, hogy teljes értékű életet élhessenek.

A Rend és rendetlenség I-IV. tréningsorozat a rend síkjaival foglalkozik, a látszólag felszínestől (otthonunk rendje) haladva a legmélyebb síkok (oldás és kötés – kapcsolataink rendje) irányába. Ezzel együtt az önismeretben és az érzelmi bevonódásban is mindig eggyel mélyebbre lépünk.

A tréningsorozat első három tagja egymástól függetlenül elvégezhető, bármelyikre külön-külön is lehet jelentkezni. A IV. tréning (oldás és kötés) azok számára nyitott, akik legalább két előző tréninget elvégeztek és részt vettek egy előzetes ismerkedő beszélgetésen (ennek külön díja nincs).

Következő induló csoport: 2017. március 5.

A tréningek időbeosztása:

  • 9:00 – 19:00
  • egy óra ebédszünet
  • kávészünetek tetszés szerint.

Helyszín:
Budapest II. kerület
Gordon & TA. Kft.

Részvételi díj: 34.500 Ft, amely tartalmaz:

  • 8 óra szakmai tevékenységet
  • kávét és süteményt (a készlet erejéig)
  • nyomtatott, jogvédett tréninganyagot
  • jegyzetpapírt

Jelentkezés a tréningre

A képzések kis létszámú csoportban történnek, amely egyéni figyelmet, pozitív, támogató légkört, titoktartást és bizalmi viszonyt tesz lehetővé.

Háromszoros tanulás:

  • a saját eseted egyéni feldolgozása;
  • a csoporttudás, amely mindenkor meghaladja az egyes tagok tudásának összegét;
  • pszichológiai elméleti keret.

Whoops, looks like something went wrong.