Gordon-módszer Rád és családodra szabva

Családban élni bonyolult dolog. Rengeteg örömöt ad, az élet egyik legszentebb célja, és mégis: tengernyi fájdalom forrása is lehet. Néha azt érezzük: olyan rejtvény ez, amelynek nincs megoldása. És amely minden energiánkat elviszi. „Hogyan hozhatnám ki belőle a legjobbat? Miért nem tudom komfortosan érezni magam a saját családomban? Hogyan adjam meg a gyerekimnek, magamnak és a társamnak, hogy ezekre az évekre majd elégedetten emlékezhessünk vissza?” Mindennapi szorongásaink ezek.

A családi rendszerek megértésében és kezelésében segít az a tudáskészlet, amelynek fő elemei a Gordon-módszer, a családi dinamikákat elemző más elméletek, illetve a tranzakcióanalízis. Mindez egy komplex és átfogó fejlődés-lélektani, gyereknevelési eszköztárral egészül ki. És rengeteg egyéni odafigyeléssel és megértéssel.

Na de mi is a Gordon-módszer?

A Gordon-módszer egy logikus és tanulható kommunikációs eszköztár. Megtanít, hogy az igényidet pontosan megfogalmazd, konstruktívan közöld, és hogy erre rászokjanak azok is, akik veled élnek. Nem mesterkélt panelekről van itt szó: egy néhány kommunikációs alapelv beépítése után a Gordont a saját szád ízére szabhatod. Ám ha elsajátítod, képes leszel áthangolni a környezeted kommunikációs szokásait is.

A Gordon fő célja nem a konfliktusok megoldása: megtanít úgy kommunikálni, hogy a konfliktus ki se robbanjon. Hogy ne kelljen felcsattanni, ne kelljen kiabálni, veszekedni. Hogy a párod se jusson el odáig, hogy felcsattan. Hogy a gyerekek már kicsi koruktól a jót tanulják. És vigyék tovább bárhová, ahova veti őket a sors: iskolába, saját kapcsolataikba. És miközben „gordonozunk”, mi magunk is jobban megismerjük a saját gyermekünket, így nem kényszerülünk saját kezűleg rongálni legfontosabb kapcsolatainkat.

A „tanulható kommunikációs eszköztár” azonban csak látszólag ilyen pofonegyszerű dolog. Meglévő kommunikációs mintáinkat éveken át égette az agyunkba az élet: gyerekkorunkban, a saját családunkban és az iskolában. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy rövid csoportos tanfolyam nem tudja ezeket maradéktalanul és tartósan áthangolni. Alaposabb és mégis finomabb eszközre van szükség.

Ha a Gordon-módszert egyéni konzultációs folyamatba ágyazva sajátítjuk el, jóval mélyebb és maradandóbb hatást remélhetünk. Miért is? Mert itt

 • a saját problémádon és élethelyzeteden dolgozunk
 • a családi rendszer összes szereplőjével foglalkozunk
 • a családot mint rendszert szemléljük
 • a családi rendszer belső feszültségeinek logikáját ismerjük meg
 • a gyerekek fejlődéspszichológiájával kombinálva használjuk a Gordont (Hogy tudok megszólítani egy ovist? Hogyan egy serdülőt?)
 • megtanulhatod, milyen korú gyereknek mik a fejlődési igényei
 • a mindennapi igények összefésülésében segít, gordonos és egyéb eszközök használatával
 • saját hozott mintáidat is vizsgáljuk a kommunikációban és a nevelésben: honnan hozod; mire jó és mire nem?
 • és vajon mi működne helyette?
 • a figyelem itt csak a tiéd, rólad van szó, érted dolgozunk minden percben
 • és nem csak Te mint szülő: Te mint társ és Te mint Te is figyelmet kapsz, ha kéred.

A tanácsadás helyszíne: Areté Személyiségstúdió
Budapest II. Káplár u. 10/b.

Az első alkalom az ismerkedést, benyomásszerzést szolgálja és nem kötelez további részvételre.
Jelentkezés, érdeklődés: (00 36) 20 / 361 63 78
vagy ide kattintva, a honlapon keresztül.

Areté Személyiségstúdió – 20 év tapasztalattal a családok boldogságáért.