Szülői Gordon-csoport

A Gordon-módszer valójában nem kevesebb, mint a kulturált, konfliktusmegelőző kommunikáció átfogó eszköztára.  Aki nem szeretne veszekedések, feszültségek közepette élni; aki úgy érzi, bár tele van szeretettel, a megszólalásai sokszor félresiklanak; aki szeretne békésebb, melegebb kapcsolatokat; aki kíváncsi rá, melyik mondata miért épp úgy sül el, ahogyan; aki belefáradt, hogy csak áldozathozatallal tudja feloldani a feszültségeket; aki tudni szeretné, hogyan érthetne szót jobban a szeretteivel, annak szól ez a modell. 

A Szülői Gordon-tréning hat alkalmas standardizált képzés, ahol az egyes alkalmakon más és más pozitív kommunikácós készséget sajátítunk el. Megtanuljuk, melyek a leggyakoribb kommunikációs hibák ("közléssorompók"),amelyek elvehetik gyermekünk kedvét, bizalmát a velünk való együttműködéstől. Később megtanuljuk, hogyan tudjuk őt (és másokat) úgy meghallgatni, hogy érezzék részünkről az empátiát, támogatást, hogy a kapcsolatunkban felépüljön a bizalom, a jóleső beszélgetések gyakorlata. Később azt is elsajátítjuk, hogyan tudunk hatni gyermekünkre (és másokra): miként tudjuk építő módon tudtukra adni a saját szükségleteinket, elveinket, gondolatainkat. Végül megtanuljuk, hogyan kezelhetünk konstruktívan egy-egy családi konfliktushelyzetet, sőt azt is: miként közvetítsünk úgy a testvérek között, hogy ne kelljen igazságot tennünk és egyiküknek se fogjuk pártját. Mindezzel nem csak saját szülői mintáinkat hangoljuk át, hanem gyermekeink kommunikációs készségeit is észrevétlenül formáljuk a későbbi jó együttműködés és érdekérvényesítés irányába.

A képzés hat teljes napot (6 x 8 órát) vesz igénybe, amelyekre 3-4 hetes gyakorisággal kerül sor Budapesten, a II. kerületben. Minden alkalommal megvitatjuk az eltelt időszak tapasztalatait. Korlátozott mértékben egyéni esetek megvitatására is sor kerülhet. A csoporttagokat titoktartásra, egymás meghallgatására, bizalmi, pozitív, támogató légkör kiépítésére ösztönözzük.

A következő szülői Gordon-tréning 2018. április 1-én indul, és minden harmadik vasárnapon kerül sorra.
Az azt követő időpontok tehát:

  • április 22.
  • május 13.
  • június 3.
  • június 24.
  • július 15.

Az alkalmak időtartama 10:00-18:00.

A részvételi díj alkalmanként 17.900,- Ft, amely magában foglalja a képzést, a nyomtatott tréninganyagot, kávét és süteményt. Jelentkezés emailben a posta@arete.hu címen vagy telefonon a 06 20 361 6378-as számon.