"Légy jól!" életvezetési tréningek

A harminc és hatvan közötti korosztály: a derékhad. Mi hordjuk hátunkon a társadalmat; dolgozunk, tanulunk, értéket teremtünk, felelősséget hordozunk, neveljük a következő nemzedéket, miközben eltartjuk az időseket és viseljük a közterheket. Szolgálunk, építünk és alkotunk. Fontos, hogy mindezt ne életünk és vérünk árán, ne önkizsákmányoló, romboló formában tegyük. Mindenkinek fontos, hogy mi sokáig jól legyünk.

Ahhoz, hogy adni tudj másoknak és helyt tudj állni különféle szerepeidben, sőt: mindeközben pozitív kisugárzással élj azok között, akikre hatással vagy, mindenekelőtt Neked magadnak kell jól lenned. Az autónk is csak töltött akkuval, teli tankkal, karbantartva, szervizelve, megfelelő olajszintekkel tud jól teljesíteni. Az embernek is akkor jó a közérzete, ha rendben van:

 • testben (kipihentség, egészség, sport);
 • lélekben (belső rend: önazonosság és kibontakozás, külső rend: kapcsolatok, kommunikáció)
 • és szellemileg (szakma, önmegvalósítás, fejlődés).

Ha jól vagyunk, azt mondjuk: minden rendben van. A rend a kulcs. A rend energiát takarít meg, hogy jusson elég a munkára és az örömökre is. A rend az életünk minden szintjén szerepet játszik a legapróbbtól a kozmikus szintig. A rendre mindenkor törekednünk kell, akkor is, ha tökéletesen és véglegesen soha nem érhetjük el.

A derékhadra nehezedő nyomás a legkülönfélébb formákban ad hírt magáról: súlyosbítja az egyébként is bekövetkező életközepi válság (midlife crisis) vagy a menopausa, a kiégés vagy kimerültség tüneteit. Ezek megelőzése, kivédése is csak átfogó megközelítéssel, a "Légy jól!"" szemlélet alkalmazásával válik igazán lehetővé. Sok nő azt képzeli, a világvégét hozza el az a nap, amikor kimondja: "40 éves lettem". Valójában életünk egyik legszebb, leggazdagabb és legtermékenyebb korszaka érkezhet el.

Az Areté Személyiségstúdió életvezetési tréningjei abban segítenek, hogy előbb Te magad légy rendben, légy jól. Magadért, másokért. Ez a Te időd.

Az Areté Személyiségstúdió Vasárnapi Villámtréning rendszerben kínálja életvezetési tréningjeit.

A vasárnapi villámtréning keretében egy egész napos, saját élményen alapuló képzés keretében vizsgáljuk meg egy pontosan meghatározott tematika fő területeit.

A képzés kezdetén minden résztvevővel szerződünk arról, hogy ő milyen problémával érkezett a csoportba és az hogyan tudja az ő pillanatnyi igényeit a legjobban szolgálni.

Életvezetési tréningek témái:

A képzés

 • meghatározott menetrend szerint épül föl;
 • egy-egy tematika összes fő pontját érinti;
 • mindig fölvet olyan kérdéseket, amelyek továbbgondolásra, további munkára hívnak;
 • a résztvevők maguk határozzák meg, mennyit tárnak föl magukról és helyzetükről;
 • módszereink: a csoporttudás felszínre segítése;
 • egyéni esetek life-coaching szintű feldolgozása;
 • pszichológiai ismeretek megosztása
 • készséggyakorlás.

Amennyiben a csoport egésze úgy kívánja, a tréning igény szerinti tematikával további időpontban folytatható.

Kis csoportlétszámok: személyes figyelem, bizalom és titoktartás.

Areté Személyiségstúdió - húsz év tapasztalattal a családok boldogságáért.