bezár×Telefon+36 20 / 361 63 78

GYEREKNEVELÉSI TANFOLYAM 4 NAPBAN

A 2x2 napos „Szeresd jól!” tréning a királyi út ahhoz, hogy a lehető léghatékonyabban szót tudj érteni gyermekeiddel, harmóniát teremts magad körül a családban, és ép személyiségű, boldog, jól teljesítő felnőtteket nevelj a gyermekeidből. A tréning szülőknek, leendő szülőknek, nagyszülőknek és nevelőknek egyaránt szól, és semmilyen előképzettséget nem igényel. Mind online, mind jelenléti formában igénybe vehető.

HOGY MŰKÖDIK EZ?

Helyszín:
A tréning online és jelenlét formában is elérhető.
A jelenléti tréning Budapest belvárosi helyszínen zajlik.
Meghívásos alapon a tréning az ország bármely településén megtartható.

Maximális létszám: 12 fő.

Időbeosztás:

 • pénteken és szombaton 9:00-17:00
 • egy hétvége kimarad
 • pénteken és szombaton 9:00-17:00.

(Kisebb szünetek igény szerint, ebédszünet: 60 perc).

Részvételi díj:
185.000 ft/ fő; három részes bontásban.

Pároknak kedvezmény!
(Egyazon gyermek szülei közül a másodikként részt vevő szülő a teljes díj 75%-át fizeti.)

Legközelebb induló csoportok:

2024. május 31.- jún.1. és június 14.-15.
online
2024. szeptember 20.-21. és október 4.-5.
Budapest

Kár minden napért, amikor úgy nevelünk, hogy nem tudjuk, mi történik a gyermekben; miért viselkedik úgy, ahogyan. Egyik nap így próbálkozunk, a másik nap amúgy, de a bizonytalanság megmarad, így nem mindig leljük örömünket a hétköznapokban. A „Szeresd jól!” rendszerben megérted, mi megy végbe a gyerek testében, lelkében, szellemében. Megtanulhatod, hogyan érthetsz szót a vele és miként formálhatod jól a személyiségét bármelyik életszakaszban. Kézzelfogható eszközöket kapsz, hogy tudd jól fejleszteni és jól fegyelmezni őt, miközben harmonikus kapcsolatot alakítasz ki vele; így sokkal simábbak lesznek a hétköznapok.

BUDAPESTEN KÍVÜL

Figyelem! A tréning meghívásos alapon az ország bármely településén megtartható; intézmények, önszerveződő szülői körök jelentkezése esetén.

A részletek egyeztetéséhez kérjük, írjon e-mailt az alábbi űrlap kitöltésével!

Minimális létszám: 8 fő.

A helyi önszerveződő szülői kör szervezője (magánszemély) a részvételi díjból 50% kedvezményt kap!

MIT KAPSZ A TRÉNINGEN?

Áttekinthető, logikusan egymásra épülő lépésekben tanulhatod meg:

 • mi a gyerekek fejlődésének belső logikája;
 • mik az egyes életkori szakaszok életleckéi, azaz mit épít be a személyiségébe, szellemi fejlődésébe a gyermek;
 • ez mire lesz jó neki felnőtt korában: pl. nem lesz szorongó és gátlásos; nem kérdőjelezi meg lépten-nyomon önmagát; jól tud együttműködni, nem ural le másokat; meg tudja védeni a határait; tiszteletben tartja mások határait; ki tudja tapogatni, milyen pályán/szakmában lenne boldog; nem kerül bántalmazó kapcsolatba stb.;
 • hogyan formáld a kapcsolatotokat, hogy azt tanulja meg, amire szüksége van;
 • hogyan lehet összeegyeztetni, hogy a gyermeked belső szabadsággal, de mégis fegyelmezett, jól alkalmazkodó és jól teljesítő emberré nőjön föl. Más szóval: miért nem kell választani „konzervatív” és „szabadelvű” nevelés között, milyen képlet szerint egyesítheted a kettő előnyeit;
 • milyen mintákat kaptál te magad, milyen tapasztalatot szereztél azzal kapcsolatban, amit a gyermekednek meg szeretnél tanítani – és szükség esetén hogyan tudod ezt felülírni, akár az itt szerzett ismeretek segítségével, akár további önismereti munkával.

Mi történik a csoportban?

 • nevelési, fejlődéslélektani ismertek átadása
 • a csoport meglévő tudásának felszínre segítése és tisztázása
 • játékos gyakorlatok
 • új technikák begyakorlása
 • egyéni esetek, kérdések megvitatása

ISMERKEDŐ BESZÉLGETÉS

A képzésen való részvételt minden esetben online ismerkedő beszélgetés előzi meg. Itt elmondhatod, pontosan mik a konkrét nehézségeid, elakadásaid, milyen kérdésekre keresel választ; mesélhetsz arról, milyen élethelyzetben nevelsz gyermeket. Benyomást alkothatsz a tréneredről, illetve feltehetsz bármilyen kérdést, amire nem kaptál választ a honlap olvasása során. Ez a beszélgetés azt is segít megítélni, hogy valóban a csoportos szülőképző tréning jelenti-e most a számodra a legmegfelelőbb fejlesztő élményt, vagy valamilyen más formátumú segítségből profitálnál többet (pl. terápia, kommunikációs fejlesztés stb.). Az ismerkedő beszélgetésre azon a linken tudsz időpontot foglalni, amelyet a jelentkezésedet nyugtázó, első válasz-emailben kapsz meg.


HOGYAN TUDOK JELENTKEZNI A TANFOLYAMRA?

Kérlek, töltsd ki a regisztrációs lapot, ahol az adatok megadásán túl – ha van kedved – arról is írhatsz pár szót, hogy milyen típusú problémára keresel megoldást. Rövidesen megkapod majd az első válasz-emailt, amely két linket is tartalmaz:

 • azt, ahol időpontot tudsz foglalni az ismerkedő beszélgetésre és
 • azt, ahol be tudod fizetni regisztrációs díjat.

Kérünk, hogy az ismerkedő beszélgetés előtt legalább 72 órával fizesd be a regisztrációs díjat, amely egyben az ismerkedő beszélgetés díja! Amennyiben az ismerkedő beszélgetést követően valóban részt veszel majd a tréningen, a regisztrációs díj a részvételi díjba beleszámít.

Az ismerkedő beszélgetést követően kapsz majd egy második emailt a további fizetési részletekről, az esetleges részletfizetést és kedvezményeket is beleértve.

Miután átutaltad a részvételi díjat (legkésőbb a tréning kezdete előtti tizedik napon éjfélig),megkapod

 • online csoport esetén a belépéshez szükséges Zoom-linket;
 • jelenléti csoport esetén a pontos helyszínt.

Ezután már nincs más dolgod: szeretettel várunk a tréning napján!


A „SZERESD JÓL!” TRÉNINGEN

 • nem kell szentnek vagy tökéletesnek lenned, hiszen a szülőség életünk egyik legnehezebb kihívása
 • csak annyira kell megnyílnod, amennyire neked komfortos, de nyilván minél többet beleteszel magadból, annál többet nyersz ki a folyamatból;
 • nem minden a gyerekről szól, hiszen alapelv, hogy a szülő is legyen jól!
 • a tágabb családi viszonyokkal és a családon belüli kommunikációval is foglalkozunk, mert sokszor ez viszi el a legtöbb energiát a szülőktől;
 • a szerepeid közötti ütközések (mint szülő, társ, munkavállaló stb.) is műsorra kerülhetnek;
 • megvizsgálhatod, mire kaptál jó mintákat és mire nem az eredeti családodban;
 • nem adunk szavakat a szádba: technikákat és irányelveket kapsz, hogy a saját jó válaszaidat találd meg minden helyzetben;
 • megérted, miért viselkedik úgy a gyermek, ahogyan;
 • mi várható el tőle és mi nem az adott fejlődési szakaszban;
 • mennyire kell fegyelmezni és főként: hogyan tudod úgy fegyelmezni, hogy az építse a személyiségét;
 • miért nem kell választani konzervatív és liberális nevelés között – és milyen titkos képlet szerint tudod a kettő előnyeit jól egyesíteni.

A „Szeresd jól!” négynapos tréningje egyesíti az elmélet és a gyakorlat minden előnyét: megérted a mélyebb összefüggéseket, ezért nem szolgaian használod majd az eszközöket, hanem a saját szád íze szerint; így a saját válaszaidat tudod megtalálni bármely helyzetben, dilemmában. Ugyanakkor egy sor konkrét eszközt, tippet-trükköt-technikát kapsz a kezedbe, amik típushelyzetekre típusválaszokat adnak és az idők során reflexessé válnak. Így válthatják le a kevésbé előnyös reakciómintákat, amiket korábbról hozol. A tréning jól strukturált és logikusan felépített, ugyanakkor minden résztvevő mély és célzott személyes figyelmet kap. Már az ismerkedő beszélgetésen elmondhatod a saját konkrét nehézségeidet, ezekre célzottan is figyelünk a tréningen. A csoport légköre bizalmi, támogató, nyitott és barátságos.


Tudni fogod, mi a dolgod és mi nem:
nincs több dilemma, nincs több tépelődés.
És ráadásul az egésznek az alapja az,
hogy a szülő is legyen jól.